Kérjük támogassa adója 1%-a felajánlásával a Zalaegerszeg Felsőfokú Oktatásáért Közalapítványt! 18964549-1-20 Köszönjük!

Nekem is van egy történetem - Történetíró pályázat 2024

2024. január 29.

A Junior Akadémia és a Zalaegerszeg Felsőoktatásáért Közalapítvány
NEKEM IS VAN EGY TÖRTÉNETEM
címmel történetíró pályázatot hirdet.


Te is elképzelted már, milyen lesz az életed 15-20 év múlva? Hol fogsz dolgozni, milyen területen helyezkedsz el, és milyen utat jártál be az álommunkáért?

Írd le nekünk történetedet!
A pályázat címe: Nekem is van egy történetem
A pályázók célcsoportja: 13 – 20 éves korosztály

A pályázat feltételei:
Pályázatunkra amatőr, kezdő szerzők tollából várunk pályaműveket kizárólag első közléssel. A benyújtott pályaművek sem nyomtatásban, sem elektronikusan, sem internetes felületeken nem közöltek, illetve egyidejűleg más pályázatra nem kerültek beküldésre. Az elbírálásig a benyújtott pályamű más pályázatra nem adható be.

A pályázaton a szervezők, a zsűri tagjai és családtagjaik nem vehetnek részt.

Egy szerző egy pályaművet nyújthat be.
Nevezési díj: nincs.

A pályázat formai követelményei:

A/4-es méret

Max. 4 oldal

Betűtípus: Times New Roman 12

PDF formátum

A pályázat beadásának módja:
A pályázatokat csak elektronikus úton beküldve fogadjuk el.
A pályaműveket a Zalaegerszeg Felsőoktatásáért Közalapítvány honlapján található pályázati jelentkezési lappal együtt az alábbi email címre kérjük elküldeni: juniorakademia.zeg@gmail.com


Kérjük, hogy a tárgy rovatba írják be: Történetíró pályázat
A pályázati jelentkezési lap letölthető a bejegyzés végén.


A pályázatok beadásának határideje: 2024. június 15.

A pályázatok elbírálása:
A beérkezett műveket a kiíró által kijelölt szakmai zsűri bírálja el.
A pályázó felel azért, hogy pályaműve más vagy mások személyiségi jogait nem sérti. A zsűri ezt nem vizsgálja, de ha jogsértés gyanúja a tudomására jut, azonnal és indoklás nélkül törli a pályaművet. A személyiségi jogok megsértéséből adódó jogviták esetén a pályáztató ebben a kérdésben felelősséget nem vállal.


A pályázatok díjazása:
A pályázat kiírója a legjobb pályaműveket díjazza.
A pályázat eredményhirdetésére várhatóan 2024. szeptemberében kerül sor, amelyről minden résztvevőt e-mailben értesítünk.

Díjak:

  1. helyezett díja: tablet
  2. helyezett díja: powerbank
  3. helyezett díja: pendrive

A pályázat érvényessége:
A benyújtott pályázat érvénytelen, amennyiben
– nem érkezik be a pályaművel egy időben egy db hiánytalanul kitöltött és aláírt elektronikus példány a pályázati jelentkezési lapból
– jogsértő tartalmú a pályamunka
– egy vagy több ponton nem felel meg a pályázati kiírás egyéb követelményeinek (formai követelményektől eltérő: más betűtípus, más sortávolság stb.)

A pályázat kiírója a változtatás jogát fenntartja! Indokolt esetben a pályázatot felfüggesztheti, a pályázati határidőket és a kiírt feltételeket módosíthatja.

Bővebben >>>

Ismét Kutatók Éjszakája Zalaegerszegen

2023. szeptember 14.

2023. szeptember 29., péntek

A Kutatók Éjszakája zalaegerszegi eseményein ismét két helyszínen várják az érdeklődőket: a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központjának Inforcentrumában (8900 Zalaegerszeg, Gasparich Márk u. 18/A.), illetve a ZalaZONE Kutatási és Technológia Központban (8900 Zalaegerszeg, Dr. Michelberger Pál út 3.).

A program, időpontok, helyszínek, aktualitások megtalálhatók a ZFOK és a résztvevő intézmények hivatalos Facebook oldalain, valamint a Kutatók Éjszakája weblapján.

Bővebben >>>

Felhívás Zalaegerszegi Felsőoktatási ösztöndíj igénylésére

2023. február 22.

Zalaegerszeg MJV Közgyűlése 2017. április 13-i ülésén együttműködési megállapodást kötött a Zalaegerszeg Felsőfokú Oktatásáért Közalapítvánnyal a zalaegerszegi felsőoktatási intézményekben tanuló hallgatóknak adható felsőoktatási ösztöndíj támogatás biztosításáról, melyhez az anyagi forrást továbbra is ZMJV Önkormányzata biztosítja.

A Zalaegerszeg Felsőfokú Oktatásáért Közalapítvány a mai nappal pályázati felhívást tesz közzé felsőoktatási ösztöndíj támogatás elnyerésére.

A felsőoktatási ösztöndíj a kérelmező hallgatót a mintatantervben meghatározott képzési időig, de legkésőbb az attól számított egy évig illeti meg. A tanulmányi időbe nem számítanak bele a külföldön végzett tanulmányok, valamint a hivatalosan igazolt rendkívüli események (így különösen betegség, baleset) miatti halasztás (passzív félévek) időszakai.

A pályázók köre:

felsőoktatási ösztöndíjban részesülhet kérelme alapján az a

a) zalaegerszegi állandó lakóhellyel rendelkező nappali tagozatos hallgató, aki a Pannon Egyetem Mérnöki Kar Zalaegerszegi Mechatronikai Képzési és Kutatási Intézetében műszaki mérnök (mechatronikai, gépész- és tesztmérnök) képzésen az első diploma megszerzése érdekében BSc/BA képzésben végzi tanulmányait,

b) zalaegerszegi állandó lakóhellyel rendelkező nappali tagozatos hallgató, aki Zalaegerszeg város közigazgatási területén működő bármely államilag elismert felsőoktatási intézményben (PE ZEK, PTE ETK ZKK) az első diploma megszerzése érdekében BSc/BA képzésben végzi tanulmányait.

Az ösztöndíj mértéke, folyósítása:

  • A pályázók köre a) pontjában meghatározott esetben max. 15 000.-Ft/hó
  • A pályázók köre b) pontjában meghatározott esetben min. 5 000.-Ft/hó

A felsőoktatási ösztöndíj tanulmányi félévre, az I. félév szeptember 1-január 31. közötti 5 hónapjára, valamint a II. félév február 1-június 30. közötti 5 hónapjára szól. A felsőoktatási ösztöndíj folyósítására tanulmányi félévenként egy összegben kerül sor a döntést követő hónap 15. napjáig.

Az ösztöndíj igénylése:

  • A felhívás a felsőoktatási ösztöndíj igénylésére félévenként kerül meghirdetésre, ennek alapján az ösztöndíjat félévenként kell megpályázni.
  • A felsőoktatási ösztöndíjat igénylő hallgatók jelen pályázat kiírását követően a 2024. március 1. – március 18. közötti időszakban nyújthatják be kérelmüket a Zalaegerszeg Felsőfokú Oktatásáért Közalapítványhoz CSAK E-MAIL-BEN. A pályázati kiírás közzétételét megelőzően és a kérelmek benyújtási határidejét követően beadott kérelmek elutasításra kerülnek.
  • A pályázók köre (a) és (b) pontjában meghatározott hallgatók formanyomtatványon nyújthatják be kérelmüket, melyhez csatolni kell a felsőoktatási intézmény által kiállított, a kérelem benyújtásakor érvényes hallgatói jogviszony igazolást, az előző félévről a lezárt leckekönyv hiteles másolatát. Minimum 5 kredit teljesítése kötelező. A hiányosan benyújtott kérelmeket nem áll módunkban elfogadni.

A kérelmeket a fent jelzett időtartam alatt a Zalaegerszeg Felsőfokú Oktatásáért Közalapítvány Karrier Irodájába kell eljuttatni E-MAILBEN.

karrier@zalaegerszeg.hu

Információ kérhető a karrier@zalaegerszeg.hu e-mail címen, illetve Facebook oldalunkon is.

A formanyomtatvány letölthető itt.

Bővebben >>>

Sok-sok élmény 2 helyszínen – Ismét Kutatók Éjszakája Zalaegerszegen!

2022. szeptember 29.

2022. szeptember 30 – október 1.

A program, időpontok, helyszínek, aktualitások megtalálhatók a ZFOK és a résztvevő intézmények hivatalos Facebook oldalain, valamint a Kutatók Éjszakája weblapján.

Bővebben >>>

Hogy képzeled a jövő egyetemét? – Vetélkedő középiskolásoknak

2022. május 3.

Március 9. – április 20. Az EFOP projekt keretén belül vetélkedősorozatot hirdetettünk hagyományteremtő jelleggel középiskolás diákok számára, melynek a Zalaegerszegi Egyetemi Központ adott otthont. 3 fős csapatok jelentkezhettek a vetélkedősorozatra, ami során előzetes és helyszíni feladatokat is meg kellett oldaniuk a résztvevőknek. Az előzetes feladat a regisztráció részét képezte, mely során olyan innovatív ötleteket vártak a szervezők, akár kitalált, akár valós helyszínre vonatkoztatva, amiket egy videón keresztül mutattak be: milyen fejlesztésekre lenne szükség ahhoz, hogy jól érezze magát az egyetemen a hallgató és oktató egyaránt. A helyszíni feladatok a népszerűbb egyetemi tantárgyak témakörei közül kerültek ki 3 fordulóban. A diákok a verseny során érdekes és innovatív témákat dolgozhatnak fel, mint a virtuális valóság, a mesterséges intelligencia, a fenntarthatóság, a logikai programozás vagy az idő-és pénzgazdálkodás. A verseny három helyszíni fordulója után, április 20-án egy döntő fordulóban mérték össze tudásukat a résztvevő csapatok, a videót bemutatva, prezentációval kiegészítve. A versenysorozat 1,5 millió Ft összdíjazású volt.

A helyi sajtó beszámolóit itt találhatók:

www.zaol.hu

www.zalamedia.hu

www.zegtv.hu

Bővebben >>>

Ismét Kutatók Éjszakája Zalaegerszegen is!

2021. szeptember 15.

Sok-sok élmény online és személyesen is, 3 helyszínen!

A program, időpontok, helyszínek, aktualitások megtalálhatók a ZFOK és a résztvevő intézmények hivatalos Facebook oldalain, valamint a Kutatók Éjszakája weblapján.


Bővebben >>>

Önsegítő kiadványsorozat hallgatóknak

2021. március 4.

A Zalaegerszeg Felsőfokú Oktatásáért Közalapítvány a Felsőoktatási
Tanácsadás Egyesület tagjaként részt vesz a hallgatók támogatásában
pszichológiai, tanulási és karrierépítési témákban.

Elkészült a FETA új önsegítő kiadványsorozata, a FETA Füzetek 17 rövid
kiadványa a hallgatóknak, amelyek ingyen letölthetőek. Elérhetősége:
http://www.feta.hu/kiadvanyok/megjelent-a-feta-fuzetek-sorozatunk

Bővebben >>>

Új szak Zalaegerszegen: ERGOTERAPEUTA BSC

2020. december 15.
Szeretnél segíteni beteg, fogyatékkal élő embereken, hogy teljes életet élhessenek és ne legyenek kiszolgáltatottak? El tudod képzelni, milyen óriási a különbség, ha öltöztetnek vagy ha magad öltözöl fel, ha etetnek vagy magad étkezel, ha vezetnek vagy magad sétálsz? Milyen érzés értelmes tevékenységet végezni vagy másokra utaltnak lenni? Minden kis segítség a kezeltnek egy csoda. Képessé teheted a károsodással élőt arra, hogy önállóan tudjon fürdeni, bevásárolni, tanulni, dolgozni, vagy akár kártyázni, futni vagy hajat mosni. Készíthetsz számára egyénre szabott segédeszközöket, módosíthatod a környezetét, javasolhatsz változtatásokat egy-egy tevékenység kivitelezésében. Ergoterapeutaként hozzájárulhatsz a károsodással, fogyatékossággal élők életminőségének, önálló, független életének javításához.

ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK

Figyelem! A képzésre a főhatósági engedélyt követően várhatóan 2021. február 1-jétől lehet jelentkezni a felvi.hu weboldalon!

Az ergoterapeuta a páciensek fizikális és mentális problémáit célirányos tevékenységek végeztetésével kezeli, így elősegítve az embereket teljesítményük és függetlenségük maximumának elérésében az élet minden területén. Ezek a tevékenységi területek lehetnek az önellátás, a munkavégzés vagy a tanulás és a szabadidős vagy rekreációs tevékenységek. Az ergoterapeuta képes a szomatikus, kognitív, szociális vagy pszichikai problémák, funkciózavarok, károsodások felmérésére, dokumentálására, ergoterápiás kezelési terv készítésére és rehabilitációs programok kivitelezésére. A szakember képes analizálni, szelektálni és alkalmazni a tevékenységet terápiás céllal, képes a tevékenység fejlesztésére, segítésére, mellyel a lehető legmagasabb szintű funkciót, függetlenséget és önállóságot éri el a beteg. Képes az egyes segédeszközök elkészítésére, módosítására, a környezeti feltételek felmérésére és a szükséges változtatások megvalósítására, valamint tanácsadásra, együttműködve a többi szakemberrel. Míg az orvoslás feladata a betegségek gyógyítása, addig az ergoterápia szerepe a betegségekből adódó tehetetlenség megelőzése és csökkentése. A tevékenység végzése alapvető az egészséghez és jólléthez, a létünk értelme, mindig értelmes és célirányos, magába foglalja a képességeinket, életszerepekeinket, melyek lehetővé teszik az emberek számára, hogy a mindennapi életüket célszerűen éljék. A tevékenység kivitelezése lehet egy kezelési folyamat vagy végcél. További információkat itt találsz.
Bővebben >>>

Ismerkedj meg a PTE Egészségtudományi Kar Zalaegerszegi Képzési Központjával és az ETK családdal. Válassz életre szóló hivatást nálunk!

2020. december 10.
https://www.youtube.com/watch?v=Ix8t5O0PAfA
Bővebben >>>

Szakmai kirándulás az AUTOMOTIVE HUNGARY-n - Összefoglaló

2019. december 19.
A kirándulás programja: 8:00 Indulás (Zalaegerszeg, Gasparich Márk u. 27.) 11:00 AUTOMOTIVE HUNGARY kiállítás (1101 Budapest, Albertirsai út 10.) 16:00 Indulás Zalaegerszegre 19:00 Érkezés Zalaegerszegre Résztvevők: 58 fő gépész-tanuló a Zalaegerszegi Ganz Ábrahám Szakgimnáziumból 2 fő kísérőtanár AUTOMOTIVE HUNGARY Az Automotive Hungaryn idén megtekinthettük a járműiparra jellemző ágazatokat, amelyben megtalálhatók az elektronika, számítástechnika, szoftver-, gép-, műanyag-, üveg-, vegyipar, és kompozit ipar egyes elemei. Az autógyárak részvételén túl kiállítottak az alkatrészgyártók, gyártási folyamatok és beszállítói szolgáltatások képviselői, gépjárműipari egységek és rendszerek-, üzemi gyártó berendezések gyártói, forgalmazói, rendszerintegrátorok, valamint az iparághoz kapcsolódó szolgáltatók képviselői. Mindezen látnivalók tökéletesen illeszkedtek a Ganz Szakgimnázium gépész tanulóinak szakmai tananyagához, így a gyakorlatban is láthatták az elméletben tanultakat. A második, harmadik és negyedik évfolyamból összeválogatott csapat nagyon élvezte és tartalmasnak ítélte az itt látottakat, ezzel is tovább erősítve bennük az elkötelezettséget a műszaki életpálya iránt, főleg, a felsőfokú mérnöki továbbtanulásban gondolkodókat. Kiállítóként szerepelt a Zalaegerszegi Mould Tech Kft által alapított motorversenyző csapat, a Vepp Racing Team, akik nagy örömmel fogadták a Zalaegerszegi diákokat.
Bővebben >>>

Beszámoló

2019. december 19.
A tavalyi év után, idén is elérkeztünk pályázatunk egyik legnépszerűbb programjához, a beiskolázási kampányhoz, melynek célja az alternatív energiával működő járművel történő közlekedés népszerűsítése, gyakorlati alkalmazásának vizsgálatai, a duális képzés támogatása érdekében. A projektelem keretein belül a fiatalok körében egy elektromos autó bemutatásával, szemléltetésével, testközelből történő megismertetésével mutattunk rá a környezetvédelemre, valamint a műszaki ágazat, az autógyártás fejlesztésének fontosságára. A bemutató autó egy 2017-es Nissan Leaf, ami 30 Kw teljesítményű és körülbelül 200 km-t lehet vele megtenni egy feltöltéssel. Az autó teljesen ’zöld’, ami annyit jelent, hogy nincsen benne robbanómotor, csak a fent említett nagy teljesítményű villanymotor hajtja. Két fajta töltésmód van rajta; az egyik a lassú otthoni, a másik a villám A bemutató autó egy 2017-es Nissan Leaf, ami 30 Kw teljesítményű és körülbelül 200 km-t lehet vele megtenni egy feltöltéssel. Az autó teljesen ’zöld’, ami annyit jelent, hogy nincsen benne robbanómotor, csak a fent említett nagy teljesítményű villanymotor hajtja. Két fajta töltésmód van rajta; az egyik a lassú otthoni, a másik a villámtöltője. A villámtöltővel 20-25 perc alatt fel lehet tölteni az autót, míg az otthoni lassú töltővel egy este alatt. Ma már 40 Kw-os kiszerelésben kapható. Később a vállalat tervei közt szerepel a nagyobb teljesítményű akkumulátor. A bemutatók során társult hozzánk és együttműködött velünk az Autóipari Próba Pálya (Zala Kft.) és a Pannon Fejlesztési Alapítvány is, akik egy kamionnal érkeztek, melyben a diákok megtekinthették a Tesztpálya működéséről, munkájáról szóló előadást, valamint több olyan műszaki eszközt is, melyet a zalaegerszegi műszaki képzésre járó hallgatók a gyakorlat során találtak és fejlesztettek ki. pl.: rubik kockát elektronikusan kirakó szerkezet. 2019. október 22-én a Zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnázium, valamint a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Csány László Szakgimnázium diákjai számára mutattuk be az autót, valamint a kamiont. Az iskolákból a fiatalok csoportokban jöhettek annak érdekében, hogy mindenki kényelmesen meg tudja azt tekinteni. A bemutató során nagyon kíváncsian és figyelmesen hallgatták az autó tulajdonosának minden szavát. Minden kérdésre választ tudtunk adni, ami kielégítette a tanulókat. A kérdések után több diák is azt mondja, hogy most már más szemmel néz az autókra és az autógyártásra. 2019. november 18-án a Petőfi Sándor Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolához látogatunk. Itt is csoportbontásban hozták ki a fiatalokat a gépjárműhöz. Nagyon vidáman és kíváncsian jöttek oda hozzánk és érdeklődtek az autó iránt. Meglepően sokat tudtak az elektromos autókról. Miután elmondtunk mindent róla, jöttek a kérdések. Leginkább arra irányultak, hogy mekkora a hatótávolsága és hogy milyen gyorsan megy. Az autó tulajdonosa érthetően és érdekesen beszélt az autóról, ami elnyerte a fiatalok tetszését. 2019. november 21 - 23. között kerül megrendezésre itt Zalaegerszegen a Pályaválasztási kiállítás, az Apáczai Csere János Művelődési Központban, ahová a város összes általános iskolás diákja kilátogatott, hogy megismerkedhessek a helyi gimnáziumi és középiskolai intézményekkel. Úgy gondoltuk, hogy ide is hasznos lenne kilátogatnunk az elektromos autóval, hisz így egyhelyben minél több fiatalt tudunk elérni. A három nap a várakozásnak megfelelően nagyon jól sikerült, nagyon sok a kiállításra kilátogató diák érdeklődött az elektromos autó iránt, akik többet szerettek volna megtudni a jármű mechanikájáról. Mi természetesen nagyon örültünk a sok kérdésnek, amiket természetesen kielégítően sikerült meg is válaszolnunk. 2019.november 26-án a Zalaegerszegi Liszt Ferenc Általános Iskolához látogattunk el. Az felső tagozat osztályai több csoportban jöttek megtekinteni az autót. A diákok, lehet, hogy korukból adódóan az elején nem mertek kérdezni, de aztán sikerült feloldanunk őket és jöttek a kérdések. Beülhettek az autóba, belenézhettek a motortérbe és az autó töltőjét is kipróbálhatták, hogy működik. A visszajelzések alapján a diákok nagyon élvezték, hogy ilyen gyakorlatias oldalról ismerhették meg az elektromos autó működését, paramétereit.
Bővebben >>>

Techtogether Junior - Zalaegerszeg, 2019

2019. november 12.
Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzatának közalapítványa, a Zalaegerszeg Felsőfokú Oktatásáért Közalapítvány a Zala Megyei Kormányhivatallal, az Autopro.hu autóipari üzleti szakportállal és a Mobilis Interaktív Kiállítási Központtal együttműködve idén már 4. alkalommal rendezte meg az ügyességi versenyt és karrier napot. Az összevont rendezvény szervezésében kiemelt szerepet vállalt a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum és a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. Az esemény lehetőséget biztosított a vállalatoknak, hogy megismerkedjenek a jövőjüket kereső fiatalokkal, kapcsolatokat építsenek velük és segítsék őket döntésükben. Az elsősorban az általános- és középiskolák 7-12. évfolyamos diákjainak szóló rendezvényen a versenyzők és a látogatók egyaránt érdekes programokkal találkozhattak, megismerkedhettek a kiállító középiskolák, egyetemek és iparvállalatok által nyújtott tanulási és munkalehetőségekkel. A rendezvényen a középiskolás diákok hatfős csapatokban versenyzőként, illetve látogatóként, az általános iskolás diákok látogatóként vehettek részt. A versenyprogramot a város felsőfokú intézményeivel és vállalataival együttműködve alakítottuk ki. A verseny során a diákok természettudományos és egyszerű műszaki kérdésekből összeállított online kvízjátékot oldottak meg, a helyszínen pedig kommunikációs feladatokat hajtottak végre, előzetesen elkészített prezentáció/videó segítségével és különböző helyszíni gyakorlati eszközökön versenyeztek. A rendezvényt idén Prof. Dr. Bódis József, az Innovációs és Technológiai Minisztérium Tudás- és Innovációmenedzsmentért Felelős Államtitkára nyitotta meg. Így alakult a végeredmény:
pontszám helyezés csapatnév
559,4206617 1 Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Ganz Ábrahám Szakgimnáziuma 1. csapat
517,740724 2 Zalaegerszegi Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és AMI 2. csapat
506,8313232 3 Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Keszthelyi Asbóth Sándor Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma
494,8454392 4 Zalaegerszegi Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és AMI 1. csapat
478,3565453 5 Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Munkácsy Mihály Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája
476,5903402 6 Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium
474,4146542 7 Zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnázium
456,2750241 8 Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Csány László Szakgimnáziuma
409,0299316 9 Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Ganz Ábrahám Szakgimnáziuma 2. csapat
397,5734832 10 Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Széchenyi István Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája
385,1504294 11 Siófoki Szakképzési Centrum Mathiász János Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája
382,1799155 12 Marcali Berzsenyi Dániel Gimnázium
376,9713071 13 Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Keszthelyi Közgazdasági Szakgimnáziuma
350,2396136 14 Zalaegerszegi Kölcsey Ferenc Gimnázium
289,525 15 Nagykanizsai Szakképzési Centrum Cserháti Sándor Szakképző Iskolája
259,4500184 16 Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Báthory István Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája
Bővebben >>>

Duális Nyári Tábor 2019. 08. 05.-08. 09.

2019. augusztus 10.
A Mechatronikai Képzési és Kutatási Intézet duális műszaki nyári tábora másodszor is megrendezésre került. Az 5 napos program felépítése alapján a mechatronikai mérnökképzés oktató kollégái tartották a délelőtti szakmai előadásokat: informatika, mechatronika, pneumatika, gépészet, 3D nyomtatás technológiája körében, majd délután a hallgatói segítők tették színessé a délután programokat: csapatépítő, kvízek, közös főzés, sportolás, interaktív foglalkozások a Magyar Honvédség és a Rendőrség munkatársaival.
Bővebben >>>

DUÁLIS KÉPZÉS FEJLESZTÉSE A PANNON EGYETEMEN

2019. március 28.
A Duális képzés fejlesztése a Pannon Egyetemen című projektünk során elért eredményeinkről, a megvalósított programelemekről bővebben az alábbi linkeken olvashat: Szakmai kirándulás az Automotive Hungary-n - Összefoglaló Beszámoló 2019 Techtogether Junior Zalaegerszeg 2019 Duális nyári tábor 2019. 08. 05-08. 09. Összefoglaló a Duális képzés fejlesztése a Pannon Egyetemen című projektről Duális nyári tábor Techtogether Junior Zalaegerszeg 2018 Szakmai Kirándulás az Automotive Hungary Szakkiállításra Duális Nyíltnap 2019 Elektromos autó kampány Szakmai kirándulás a győri Széchenyi István Egyetemre A projekt azonosítószáma: EFOP-3.5.1-16-2017-00010 Kedvezményezett: PE, PFA, ZFOK Az Európai Unió támogatásának összege: 369 709 010 Ft Ebből a Zalaegerszeg Felsőfokú Oktatásáért Közalapítvány támogatásának összege: 40 millió Forint A támogatás mértéke: 100 %
Bővebben >>>

Szakmai kirándulás márciusban

2019. március 24.
A zalaegerszegi Pannon Egyetem Mechatronikai mérnök hallgatóival és a Zalaegerszegi SZC Ganz Ábrahám Szakközépiskolájának diákjaival, összesen 30 fővel vettünk részt a győri Széchenyi István Egyetem Formula Student csapatának bemutatóján. A Formula Student Nemzetközi Mérnökverseny egy versenysorozat, melynek célja egy olyan formula autó tervezése, kivitelezése és képzeletbeli piacra vitele, amelyet kizárólag egyetemi hallgatók valósítanak meg. A világ minden pontjáról érkező csapatok nemzetközi versenyek keretein belül mérkőznek meg egymással. Ezen világszerte megrendezett versenyeken egyetemistákból álló csapatok saját tervezésű versenyautóikkal mérik össze tudásukat, illetve prezentálják munkájukat a bíráknak. A Formula Student konstruktőri versenyeken a mérnöki szakértelmen túl egyéb szakismeretekre is szükség van a helytálláshoz, így a csapat felépítése is alapvetően két részre osztható. Egyrészről az autót meg kell tervezni, legyártani, összeszerelni, majd tesztelni és a versenyre felkészíteni. Ehhez a komoly elméleti tudás mellett a gyakorlati tapasztalat elsajátítása is elengedhetetlen. A 2016-os évtől kezdődően a szintén a Széchenyi István Egyetemen működő SZEngine csapat erőforrásával vágott neki a versenyeknek. Csapataik együttműködésének eredménye egy győri szívvel hajtott győri versenyautó! Mindez azonban nem működhetne a másik alappillér, a menedzsment részleg munkája nélkül, akik a pénzügyi háttér biztosításával, és egyéb háttérfeladatokkal foglalkoznak. A nap további részében az Audi Hungaria gyáregységében tartott általános cégbemutatón vettünk részt. Audi Hungaria Látogatói Központja gyárlátogatásának első részében a gyár fontosságáról szóló videós prezentációját mutatta be a kísérő személyzet: Az Audi Hungaria 1993 óta fontos tényezője a magyar gazdaság és Győr város fejlődésének – a vállalat a város életének szerves részét alkotja. A gyárlátogatás második felében a járműgyár prés – karosszéria – és összeszerelő üzemébe nyerhettünk bepillantást. A szakmai kirándulásról a hallgatóság egyöntetűen pozitív véleménnyel számolt be.
Bővebben >>>

Duális Nyílt Nap - 2019. január 17.

2019. február 20.
A nyílt napon a több megyéből érkező felvételizők információkat kaphattak a Pannon Egyetem nyújtotta lehetőségekről, kiemelten a Mérnöki Kar Mechatronikai Képzési és Kutatási Intézete mechatronikai mérnök BSc képzéséről, duális és normál rendszerű oktatásáról. Az intézmény képviselői mellett a duális képzésben közreműködő partner vállalatok is bemutatkoztak.
Bővebben >>>

Elektromos autó kampány - Alternatív energiával működő járművel történő közlekedés népszerűsítése, gyakorlati alkalmazásának vizsgálatai a duális képzés támogatása érdekében

2018. november 23.
2018. október 11., 10. 24., november 19-21. napokon Lenti, Zalaszentgrót, Zalaegerszeg középiskolásai nézhették meg az elektromos autó bemutatóját. A bemutató autó egy 2017-es Nissan Leaf, ami 30 Kw teljesítményű és körülbelül 200 km-t lehet vele megtenni egy feltöltéssel. Az autó teljesen ’zöld’, ami annyit jelent, hogy nincsen benne robbanómotor, csak a fent említett nagy teljesítményű villanymotor hajtja. Az autó tulajdonosa érthetően és érdekesen beszélt az autóról, ami elnyerte a fiatalok tetszését. Beülhettek az autóba, belenézhettek a motortérbe és az autó töltőjét is kipróbálhatták, hogy működik. Próbakörre is volt lehetőség, ami nagy sikert aratott. Az élmény után, aki kipróbálhatta, arra a következményre jutott, hogy a közeljövőben szeretne majd elektromos autót. Csoportokba jöhettek megnézni az autót annak érdekében, hogy mindenki kényelmesen meg tudja nézni. A kérdések után több tanuló is azt mondja, hogy most már más szemmel néz az autókra és az autógyártásra.  
Bővebben >>>

TECHTOGETHER – PÁLYAORIENTÁCIÓS NAP A JÖVŐ JEGYÉBEN - képes beszámoló

2018. november 13.
https://www.youtube.com/watch?v=OUq9u2EIvvw Részletesebb beszámoló a Techtogether Junior Facebook-oldalán olvasható az eseményről.
Bővebben >>>

Idén is csatlakoztunk a Kutatók Éjszakája országos rendezvényeihez

2018. szeptember 18.
Öt helyszínen, sok izgalommal és érdekességgel várjuk az érdeklődőket! A részletes program az intézmények honlapján és a www.kutatokejszakaja.hu oldalon található!
Bővebben >>>

Techtogether Junior Zalaegerszeg 2017

2017. november 7.
Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzatának közalapítványa, a Zalaegerszeg Felsőfokú Oktatásáért Közalapítvány az Autopro.hu autóipari üzleti szakportállal és a Mobilis Interaktív Kiállítási Központtal együttműködve 2016. március 3-án először rendezte meg a Techtogether Junior Zalaegerszeg versenyt, pályaorientációs rendezvényt általános és középiskolai tanulók részére. Ezt folytatva és bővítve, november 23-án ismét megrendezésre kerül az ügyességi verseny és karrier nap. Az esemény különleges lehetőséget biztosít a vállalatoknak, hogy megismerkedjenek a jövőjüket kereső fiatalokkal, kapcsolatokat építsenek velük és segítsék őket döntésükben. Az elsősorban az általános- és középiskolák 7-12. évfolyamos diákjainak szóló rendezvényen a versenyzők és a látogatók egyaránt érdekes programokkal találkozhatnak, megismerkedhetnek a kiállító középiskolák, egyetemek és kiemelkedő iparvállalatok által nyújtott tanulási és munkalehetőségekkel. A rendezvényen a középiskolás diákok hatfős csapatokban versenyzőként, illetve látogatóként, az általános iskolás diákok látogatóként vehetnek részt. A versenyprogramot a város felsőfokú intézményeivel és vállalataival együttműködve alakítjuk ki, felhasználva a korábban megrendezett győri verseny tapasztalatait is. A verseny során a diákok természettudományos és egyszerű műszaki kérdésekből összeállított online kvízjátékot oldanak meg, a helyszínen pedig kommunikációs feladatokat hajtanak végre és különböző helyszíni gyakorlati eszközökön versenyeznek. Egyúttal a programot a Karrier Nap keretében kiterjesztjük Zalaegerszeg Foglalkoztatási Paktuma és Zala Megye Foglalkoztatási Paktuma célcsoportjaira is, így álláskeresők, közfoglalkoztatottak és inaktív személyek érdeklődését is várjuk. Az összevont rendezvény szervezésében kiemelt szerepet vállal a Zala Megyei Kormányhivatal Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztálya, a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum és a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. Reméljük, hogy minden korosztály számára tudunk megfelelő ajánlatokkal szolgálni a továbbtanulás és a munkavállalás terén. A programra 2017. november 23-án, csütörtökön délelőtt10.00 órától délután 14 óráig kerül sor Zalaegerszegen, a Városi Sportcsarnokban (Zalaegerszeg, Stadion u. 3.)
Bővebben >>>

Kutatók Éjszakája Zalaegerszegen 2017.

2017. szeptember 19.
5 helyszínen érdekes, szórakoztató programok a tudomány világából!
Bővebben >>>

A holnap technológiája - kiállítás Zalaegerszegen

2017. augusztus 14.
Napjaink találmányait, fejlesztéseit, innovatív újdonságait mutatja be 2 napon át ,, A holnap technológiája" kiállítás Zalaegerszegen 2017. szeptember 16-17-én a Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnokban.
A kiállítás célja, hogy a technológiai újításokat közelebb hozza a jövő felhasználói számára. Az eseményre látogatók megismerkedhetnek azokkal a termékekkel, megoldásokkal, amelyek a jövőben mindennapjaik meghatározó részévé válhatnak majd. Rendezvényünk weboldalát az alábbi linkre kattintva tudják elérni, a Facebookon itt talál minket.
Bővebben >>>

Bértámogatás-paktum

2017. augusztus 14.
Tisztelt Érdeklődők! A TOP-6.8.2-15 munkaerő-piaci program keretében a vállalkozások számára nyújtható foglalkoztatást elősegítő támogatások (bértámogatás, bérköltség támogatás)* 2017.augusztus 1-től igénybe vehetők. A paktum legfrissebb híreiről, az elérhető támogatásokról honlapukon: www.paktumportal.hu -n rendszeresen beszámolnak, de facebook oldalukon is számos információt lehet olvasni. Címük: Zalaegerszegi Fejlesztési Iroda, 8900 Zalaegerszeg, Deák Ferenc tér 3-5/B. fszt.1.
Bővebben >>>

2017. július 26., felvételi ponthúzás!

2017. július 13.
  https://www.youtube.com/watch?v=R9h7F031yYU Július 26-án lesznek nyilvánosak a felsőoktatási ponthatárok. Ennek okán először rendeznek Zalaegerszegen Ponthúzó partit, ahol a fiatalok barátaik társaságában tudhatják meg, bekerültek-e a kiválasztott intézménybe. Forrás: zegtv.hu
Bővebben >>>

Jósda, valamint látvány és izgalom a Zalaegerszegi Egyetemi Napokon!

2017. április 8.
Zalaegerszegi Egyetemi Napok keretében a Karrier Iroda és Diákcentrum szervezésében látványos programok lesznek! 2017. április 10-én a Karrier Naphoz csatlakozik a Karrier Jósda! A BGE Gazdálkodási Kar „F” épületében önismereti kérdőívekkel, információkkal, beszélgetésekkel várunk minden érdeklődőt! 2017. április 11-én 13 órától a PTE ETK Zalaegerszegi Képzési Központban is találkozhattok a Karrier Jósdával! 2017. április 12-én 13 órától a Zala Különleges Mentők munkáját ismerhetitek meg! Eszközök, technikák bemutatásával, valamint fáról történő mentési gyakorlattal érkeznek! Bemutatkozik Doxa, az 5 hónapos kereső kutya! Sok szeretettel várunk minden érdeklődőt!
Bővebben >>>

SZAKMAI GYAKORLAT A TENGERENTÚLON

2017. március 28.
Campus Mundi ösztöndíjjal nem csak Európába, de a világ bármely országába is kiutazhatsz külföldi szakmai gyakorlatra. Ha kalandvágyó vagy és szeretnél egy olyan helyen munkatapasztalatot szerezni, amely alapjaiban tér el az európai környezettől, és kulturális sokszínűsége korábbról nem ismert, új impulzust tud adni, akkor ezt a lehetőséget neked találtuk ki! Az Egyesült Államok például a legnépszerűbb úti célok közt szerepel a gyakornokok körében, mert bárhol is legyenek a világban végzés után, egy amerikai tapasztalatra minden munkaadó felkapja a fejét. Kitűnő ugródeszkát jelent az itt eltöltött gyakorlat a munkaerőpiacon, ugyanis túlzás nélkül állíthatjuk, hogy ez az ország képviseli globális szinten az egyik legversenyképesebb vállalkozói szektort is. Bővebben a programról itt olvashattok. Forrás: www.tka.hu
Bővebben >>>

Ismét ünnepel a nagyvállalat

2017. március 1.
Jubilálók köszöntése, helyi alapítványok támogatása Szűkebb környezetünkben jól ismert a Flex név, azaz a régió legnagyobb munkáltatójaként számon tartott Flextronics International Kft. A vállalat világszerte körülbelül 200 000, Európában több mint 25 000 munkavállalót foglalkoztat, hazánkban többek között a nyugat-magyarországi régióban Sárváron, Tabon és Zalaegerszegen működnek gyáregységek. Az elmúlt évben itthon a Flex vállalatok rendkívül jó évet zártak: minden telephelyen folyamatos a növekedés, a HVG 2016-ban kiadott toplistája alapján a 8. legnagyobb export-árbevételű magyarországi cég, a foglalkoztatottak létszáma pedig meghaladja a 10 000-et. Mi a sikerük titka? Ezt néhány szóban megfogalmazni szinte lehetetlen. A professzionális szakmai háttér, az innovatív megoldások feltétlenül kiemelendők. A munkatársak tudása és tapasztalata nagyon fontos érték a vállalat számára, ezért munkavállalóikat minden eszközzel segítik tehetségük kibontakoztatásában. A nemzetközi háttérnek köszönhetően a vállalatnál korlátlan előrelépési lehetőséget kínálnak az ambiciózus kollégáknak, ösztönzik és támogatják szakmai, valamint személyes fejlődésüket. A belső pályázatoknak, különböző projekteknek, illetve pályakezdők részére indított programoknak köszönhetően minden munkatárs előtt nyitva áll a karrierút. A Flex nemcsak a folyamatos előrelépésben, hanem a vertikális karrier-programokban is partner, így azok is megtalálják a számításukat, akik nem vezetői ambíciókkal csatlakoznak a csapathoz. Új ötletek, fejlesztések kidolgozása jelentős támogatást élvez, a kollégák fejlődése az állandó szakmai képzéseknek köszönhetően biztosított. Nyári gyakorlatok, szakképzési programok, duális képzés – ezek a lehetőségek is mind adottak. A pályakezdőket gyakornoki és szakmai programokkal várják, ami egyenes út lehet egy jó állás megszerzéséhez. Új élethelyzetben is számítanak dolgozóikra – legyen szó kismamákról vagy megváltozott munkaképességűekről – és rugalmas munkalehetőséget biztosítanak számukra. Vitathatatlan, hogy jelentős eredményeket elérni csak egy csapatként, egy irányba haladva lehet. Hogyan? Egyrészt azzal, hogy a munkatársak számára innovatív, befogadó és ösztönző munkakörnyezetet biztosítanak. A nemzetközi háttér, a széleskörű szolgáltatások, a folyamatos fejlődési lehetőségek és a bővülő projektek pedig minden bizonnyal ösztönzően hatnak a munkavállalókra. A Flex hisz a közösség összetartó erejében, támogatja az őszinte és nyílt kommunikációt, előtérbe helyezi a csapatmunkát. A mindennapi munkavégzésben építenek egymás tudására, tapasztalatára. A családi rendezvények, valamint a vállalat által támogatott kulturális, és sportesemények igazi csapattá kovácsolják munkavállalóikat Február 20-án, hétfőn Zalaegerszegen a Hevesi Sándor Színház adott otthont a Flex jubileumi rendezvényének. Hosszú évekre visszatekintő hagyomány, hogy a vállalatnál 5, 10, 15 és 20 éve folyamatos munkaviszonyban álló munkatársak, valamint a tavalyi naptári évben nyugdíjba vonult kollégák tiszteletére ünnepséget rendeznek: ezzel elismerve és megköszönve azt a nélkülözhetetlen és elkötelezett munkát, mellyel ők valamennyien hozzájárultak a vállalat eredményeihez, sikereihez. Lang János a vállalat alelnöke, aki maga is jubilált, 320 zalai kollégának gratulálhatott és nyújthatott át értékes vásárlási utalványt. A jubileumi ünnepség kereteiben Lang János a Flex Magyarország alelnöke a Flex Alapítvány 4600 USD értékű támogatását nyújtotta át A Nap Harmata Közhasznú Alapítvány képviseletében dr. Kovács Andrásnak. Az alapítvány, együttműködve a helyi Általános iskolával, mintegy harminc galamboki felső tagozatos gyermek támogatását, képességeinek fejlesztését, pályaválasztásuk segítését tűzte ki célul – a személyre szabott fejlesztéssel a lemorzsolódást kívánják csökkenteni. Emellett a vállalat 2000 USD összeggel támogatta a Zalaegerszeg Felsőfokú Oktatásáért Közalapítvány duális képzését – itt a fő cél az újszerű, sajátos, de mindenképpen előremutató képzési forma előnyeinek népszerűsítése középiskolás fiatalok számára egy tábor keretein belül.
Bővebben >>>

Pályaválasztási nap 2017

2017. január 27.
Várunk Bennetek a Zalaegerszeg Felsőfokú Oktatásáért Közalapítvány Karrier Iroda és Diákcentrum standjánál! Megismerhetitek az iroda szolgáltatásait! EURODESK partnerként a mobilitásról, önkéntességről kaphattok információkat! Pályaorientáció, továbbtanulás, álláskeresés, ösztöndíjak, stb. mind-mind tudunk segíteni!
Bővebben >>>

A SZAKKÉPZÉS EURÓPAI HETE MEGNYITÓ NAPJA ÉS FELSŐOKTATÁSI NYÍLT NAP A KÖZÉP- ÉS FELSŐFOKÚ SZAKKÉPZÉS JEGYÉBEN

2016. december 2.
2016. december 7., szerda Helyszín: Egyetemi Kampusz, Gasparich u. 18/A. PROGRAMOK: Nagyelőadó: 9:00 Megnyitó 9:15 Városi ösztöndíj lehetőségek 9:30 BGE GKZ gazdálkodási és menedzsment, gazdaságinformatikus, pénzügy és számvitel BSc, FOSZK és duális képzései 10:00 PTE ETK ZKK ápolás és betegellátás BSc gyógytornász szakirány és egészségügyi szervező BSc 10:30 PE MK MKKI mechatronikai mérnök BSc 9:30-15:00 interaktív standok ZSZC Munkácsy Mihály Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája: - Mechatronika napjainkban - Mesél a Tv ZSZC Ganz Ábrahám Szakgimnáziuma ZSZC Lámfalussy Sándor Szakképző Iskolája: asztalos szakma bemutatása ZSZC Keszthelyi Vendéglátó Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája ZSZC Báthory István Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája: - Díszcsomagolás - Marcipánfigura készítés, díszítés - Teaház ZSZC Széchenyi István Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája: 4 szakterület bemutatkozása interaktív programokkal PE MK MKKI: formula autó és pneumobil BGE GKZ: duális partnerek bemutatkozása, totó, kvízjáték 8:00-13:30 PTE céglátogatás: Zala Megyei Kormányhivatal Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztály – Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház 14:00 ZSZC Csány László Szakgimnáziuma (Jókai u. 4-6.) Gazdálkodj Kreatívan! vetélkedő 12:30-14:00 Ebéd két turnusban Igény szerint buszt biztosítunk az érdeklődőknek reggel a kampuszra, 13:30-kor a Csány vetélkedőjére jutáshoz, illetve a Vasútállomásra és a Kovács Károly térre 15:30-tól. A SZAKKÉPZÉS EURÓPAI HETE INTÉZMÉNYI PROGRAMJAI 2016. december 6., kedd ZSZC Csány László Szakgimnáziuma: „Képesítések elismerése Magyarországon, hatósági bizonyítvány magyarországi képesítésről és szakmai gyakorlatról” előadás a ZMKIK és a Europe Direct Tájékoztató Központ szervezésében Helyszín: 8900 Zalaegerszeg, Jókai u. 4-6. 2016. december 6., kedd ZSZC Munkácsy Mihály Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája: Mesél a TV Helyszín: 8900 Zalaegerszeg, Gasparich M. u. 24. 2016. december 6., kedd ZSZC Deák Ferenc Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája: "Szakma SPARTAN", avagy miben vagy tehetséges és kitartó? Spartan típusú akadályverseny Helyszín: 8900 Zalaegerszeg, Göcseji út 16. 2016. december 5-8., hétfő-csütörtök ZSZC Lámfalussy Sándor Szakképző Iskolája: pályaválasztási bemutató, céglátogatások Helyszín: 8960 Lenti, Petőfi út 23. 2016. december 5-8., hétfő-csütörtök ZSZC Keszthelyi Vendéglátó Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája: 2016. december 5.: Kerekasztal beszélgetés a régió ismert gasztronómiai szakembereivel 2016. december 6.: Előadássorozat a gasztronómia hírességeivel 2016. december 8.: Tanműhelyi bemutatkozás a ,,Kisinas" program keretében a Keszthelyi VSZK-ban Helyszín: 8360 Keszthely, Mártírok u. 1. 2016. december 6-9., kedd-péntek ZSZC Keszthelyi Közgazdasági Szakgimnáziuma: 2016. december 6.: Légy Te is TUDATOS fogyasztó! szeminárium 2016. december 6.: Szakmák élesben - az ÉN jövőm, az ÉN sikerem, az ÉN szakmám – üzemlátogatás 2016. december 9.: Csoki-túra – üzemlátogatás Helyszín: 8360 Keszthely, Rózsa u. 12. 2016. december 6-7., kedd-szerda ZSZC Báthory István Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája: 2016. december 6.: „Nyitott ház" üzemlátogatás 2016. december 7.: Bein György Emlékverseny díjátadó „Előttem az Utódom” verseny díjátadó „Én készítettem!" díjátadó Helyszín: 8900 Zalaegerszeg, Báthory u. 58. 2016. december 8., csütörtök ZSZC Ganz Ábrahám Szakgimnáziuma: Szemináriumok: - Elvárások a szakképzéssel szemben - Tehetséggondozás - Zalaegerszegi Duális Képző Központ Kft. bemutatkozása - Járműipari tesztpálya Zalaegerszegen Tanulmányi kiállítás/verseny: -A 21. század gyártástechnológiája -First Lego League (FLL) Helyszín: 8900 Zalaegerszeg, Gasparich u. 27. 2016. december 8., csütörtök ZSZC Széchenyi István Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája: „Találj rá a leendő szakmádra" Szakmai bemutató és kiállítás megnyitó Helyszín: 8900 Zalaegerszeg, Déryné út 1. 2016. december 8., péntek ZSZC Keszthelyi Asbóth Sándor Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma: Euroskills és az Asbóth Iskola tehetséges tanulói Helyszín: 8360 Keszthely, Gagarin u. 2-4.
Bővebben >>>

Gyógytornász vagy egészségügyi szervező

2016. november 8.
A zalai megyeszékhelyen 1990-ben indult az egészségügyi főiskolai képzés 31 gyógytornászhallgatóval. Ez a szak jelenleg is nagyon keresett a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Zalaegerszegi Képzési Központjában, amit az idei felvételi adatok is bizonyítanak. A 419 felvételiző többsége ugyanis erre a szakra jelentkezett, 103-an felvételt is nyertek, míg az egészségügyi szervező szakon 14-en kezdték meg tanulmányaikat.
– Az elmúlt évtizedekben bővült a képzési struktúra, 1997-ben, az országban elsőként egészségbiztosítási szakot is indítottunk – tájékoztatott prof. dr. Vattay Péter CSc, habil főiskolai tanár, tanszékvezető, megbízott képzési igazgató. - 2005 szeptemberétől a bolognai folyamat elvárásainak megfelelően BSc szinten képezzük a szakembereket. 2006. március 1-től karunk Egészségtudományi Kar néven egyetemi karrá vált. Végzett diplomásaink európai normákat kielégítő kompetenciaszinttel rendelkeznek szakterületeiken.

Tanulj tovább a Pécsi Tudományegyetem Zalaegerszegi Képzési Központjában!

Ápolás és betegellátás alapszakon gyógytornász szakirányon zajlik a képzés nappali munkarendben, nyolc féléven át. Az alapozó szakasz főképp az általános egészségügyi tudnivalókra koncentrál, mint az anatómia, élettan, egészségügyi informatika, de a szociológia, a műszaki ismeretek az orvosi latin és a szociálpolitika is az elsajátítandó ismeretek közé tartoznak. A szakmai törzsanyaghoz egyrészt egészségtudományi ismeretkörök, így az ápolástan, fizioterápia, gyógyszertan vagy klinikai ismeretek sorolhatók, másrészt személyiség- és kommunikációfejlesztési ismeretek, mint a személyiség-lélektan vagy a szociálpszichológia. Az elméleti képzést jól kiegészíti a nagyszámú gyakorlati órák keretében elsajátított gyakorlati tapasztalat. Gyógytornász képzésünk célja tudományos ismeretekkel rendelkező szakemberek képzése, akik hivatásuknak tekintik a páciensek pszichoszomatikus és szociális rehabilitációját, életminőségük javítását a lehetőségek határain belül. Az egészségügyi szervező alapszakon a képzési idő hét félév, nappali és levelező munkarend is működik. A képzés fontos részét képezi az egészségügy intézményrendszerével, finanszírozásával, egészségügyi gazdasági, biztosítási és jogi ismeretekkel kapcsolatos tudásanyag elsajátítása. A hallgatók a szakon belül három specializáció egyikén folytatják tanulmányaikat. Az egészségbiztosítási specializációról kikerülő hallgatók az egészségbiztosító intézmények dokumentációs és intézményi rendszerét irányítják. Ügyviteli feladataik közé tartozik a társadalombiztosítási és családtámogatási biztosítások megállapítása és számfejtése. Az egészségügyi ügyvitelszervező specializációt választók később kórházak, klinikák ügyviteli és finanszírozással kapcsolatos feladatait látják el. Az egészségturizmus-szervező specializáción folyó oktatás főbb területei a turizmus és a gazdasági ismeretek. – Képzéseink gyakorlati hátterét a térség kiválóan felszerelt, magas szakmai színvonalú egészségügyi intézményei biztosítják – vette át a szót Császárné dr. Gombos Gabriella PhD adjunktus, megbízott igazgatóhelyettes. - A teljesség igénye nélkül a Zala Megyei Szent Rafael Kórházat, a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórházat, és a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Hévízi Rehabilitációs Intézetét említeném meg. Az egészségturizmus-szervező specializáción tanuló hallgatóink a térség gyógyszállóiban tölthetik gyakorlatukat. Mindemellett önkéntes alapon rendszeresen látogatjuk a helyi általános és középiskolákat, önkormányzati hivatalokat valamint gazdasági társaságokat, ahol egészségügyi állapot felmérést végzünk, és gyógytornát tartunk. Ezek az alkalmak szakdolgozatok megírásában is segítik hallgatóinkat. A geriátriai órák keretében a Gasparich úti gondozóházban, valamint a Kossuth utcai idősek klubjában is tartunk előadásokat, tartásjavító, esésmegelőző tornákat. A tudományos kutatómunka iránt érdeklődőket a Tudományos Diákkör tömöríti; tagjai különböző kutatásokba bekapcsolódva tehetik közzé előadások, publikációk formájában kutatási eredményeiket. Egyre több hallgatónk szerez elismerésre méltó helyezést kari, regionális és országos konferenciákon. 2014-től az Egészségügyi Szakkollégium kutatási projektjeibe is bekapcsolódhatnak. A jó tanulmányi eredménnyel rendelkező hallgatók pályázhatnak köztársasági ösztöndíjra, valamint demonstrátori ösztöndíj elnyerése esetén kipróbálhatják magukat oktatóként is. Emellett Zalaegerszeg városa is kínál ösztöndíjat számukra. Jelentős külföldi kapcsolatokkal rendelkezünk valamennyi szak területén, így hallgatóink tanulmányaik egy részét külföldi partnerintézményeinkben is teljesíthetik Erasmus tanulmányi és Erasmus szakmai ösztöndíj elnyerésével, továbbá megpályázhatják az egyhónapos frankfurti ösztöndíjat is. Gyógytornászaink a Fizio-terápia MSc mesterképzésen folytathatják tanulmányaikat, egészségügyi szervezős hallgatóink számára is kínálunk MSc mesterképzést, továbbá hallgatóinknak PhD fokozatszerzésre is van lehetőségük az Egészségtudományi Doktori Iskola keretein belül. A zalaegerszegi intézmény két épületében lévő 25 tanterem felszereltségét évről évre fejlesztjük. Tornaterem, gyógytornaterem, demonstrációs szaktantermek, demonstrációs kórterem, oxiológiai terem, informatikai szaktantermek, biomechanikai és elektroterápiás labor áll rendelkezésre a szakmai képességek elsajátítására. A Zalaegerszeg Felsőfokú Oktatásáért Közalapítvány támogatását is élvezhetjük ezen fejlesztésekben. – Köztudott, hogy a főiskolás élet nem csak a tanulásról és a munkáról, hanem a kikapcsolódásról, feltöltődésről és a felhőtlen szórakozásról is szól. Ebben jelentős szerepet vállal a Hallgatói Önkormányzat – folytatta a beszélgetést Deák Kata, végzős gyógytornászhallgató, akit a Zalaegerszeg Felsőfokú Oktatásáért Közalapítvány idén szeptemberben ösztöndíjjal jutalmazott kiváló tanulmányi eredményeiért. – Hagyományos programjaink a gólyatábor, ismerkedő est, gólyaavató, gólyabál, Mikulás buli, farsangi mulatság, retro party, bankett és a ZEN-diáknapok. Hallgatóinkat mindemellett a város számos kulturális és szórakoztató rendezvénye (Egerszeg Fesztivál, Egerszeg Búcsú stb.) is várja. A ZFOK által szervezett Student-szigeten is bemutatkoztunk az őszi vadpörkölt fesztiválon, ahogy a Kutatók Éjszakája programban is részt vettünk. A PTE Egészségtudományi Kar Zalaegerszegi Képzési Központjában is fontos elvárás, hogy a lehető legteljesebb szakmai és személyiségfejlődés mellett hallgatóik jól érezzék magukat tanulmányi idejük alatt. Ezt kínálja a hozzájuk csatlakozóknak az ország legrégebbi és egyik legnagyobb egyetemének egészségtudományi kara, Zalaegerszegen is. Forrás: www.zalamedia.hu
Bővebben >>>

Kutatók Éjszakája - Zalaegerszeg

2016. szeptember 20.
Hagyományos zalaegerszegi Kutatók Éjszakája, várunk mindenkit szeretettel, sok-sok érdekességgel!
Bővebben >>>

Jótékonysági Nap zalaegerszegi egyetemekkel

2016. augusztus 15.
Augusztus 14-én, vasárnap 15. alkalommal került sor a zalaegerszegi AquaCityben a hagyományos Jótékonysági Napra. Az idei jótékonysági akcióval a Gasparich úti idősek otthona liftjének felújítására gyűjtöttünk. A rendezvényen az egyesített egyetemi csapat: BGE Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg, PTE Egészségtudományi Kar Zalaegerszegi Képzési Központ és a Pannon Egyetem Mérnöki Kar Zalaegerszegi Mechatronikai Képzési és Kutatási Intézete 1200 adag palacsintát készített és 180.725 Ft-ot gyűjtött.
Bővebben >>>

„Csobbanj Európával!” Zalaegerszegen, az Aquacityben!

2016. július 4.
Az Európai Unió magyarországi tájékoztató irodái, a Europe Direct irodák idén ismét várják az érdeklődőket a legnépszerűbb hazai strandokon, fesztiválokon és rendezvényeken az országos nyári EU-roadshow keretében. Zalaegerszegen 2016. július 8-án 10.00-17.00 óráig találkozhattok velünk! Velünk is találkozhatsz mint, a ZFOK Karrier Iroda és Diákcentrum Eurodesk partner! A szervezők ugrálóvárral, képességfejlesztő, logikai, ügyességi és memóriajátékokkal várnak mindenkit a legkisebbektől a legnagyobbakig egy kis fürdőzés utáni kikapcsolódásra a fürdő területén felállított EU-sátornál. A gyerekjátékokon kívül a felnőttek számára is készülünk uniós tanácsadással, a helyszínen kitöltött EU-totóért pedig nyeremények járnak. A rendezvény ingyenes!
Bővebben >>>

Nyári intenzív nyelvtanfolyamok érettségihez, diplomához

2016. június 3.
Nyári intenzív nyelvtanfolyamokat indít a Tankuckó Nyelviskola. A részletekről bővebben a mellékelt tájékoztató anyagokban olvashat!
Bővebben >>>

5. Zalaegerszegi HR-Café találkozó

2016. május 30.
A „HR-Café” három éve alakult meg. Célja, hogy legyen egy fórum, amely régiós szinten összekapcsolja a műszaki, az egészségügyi és a közgazdász felsőfokú képzést, a vállalkozásokat, cégeket. 2016. május 18-án ismét munkareggeli keretében találkoztunk a cégek személyzeti vezetőivel. A Zalai Hírlap szerkesztősége látott vendégül bennünk. Több téma is felmerült a szervezés során, többek között a munkahelyi brand, a szakember hiány és a megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatása. Vendéglátónk részéről dr. Kis-Kádi Tamás, a PLT HR-vezetője mutatta be a cégét. Az egyik vezető téma a megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatásának előnyei, hátrányai voltak. Dr. Kis-Kádi Tamás beszélt az akkreditációról, amely ezeknek az embereknek a foglalkoztatásához szükséges. Milyen költségekkel jár, milyen nehézségei vannak a toborzásnak. További témáink a munkahelyi brand és a szakemberhiány voltak. Mit kínálhat a dolgozóknak egy vállalkozás, egy cég, hogy vonzó legyen? Mivel lehet motiválni a munkavállalóikat? Bérek, műszakbeosztások, szolgáltatások, segítenek abban, hogy a megfelelő szakembereket megtalálják. Fontos a lakhatás megoldása, az adott cég hírneve. Kisgyermekes anyukák munkába járásának segítése, például úgynevezett kismama műszak indításával. A résztvevők visszajelzései nagyon pozitívak, megerősítést és újabb információkat kaptak a mindennapi munkájukhoz! Résztvevők a rendezvényen: Dr. Kis-Kádi Tamás és Ódor Péter - Pannon Lapok Társasága Lambertné Katona Mónika - BGE Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg Gerencsérné Tóth Zsanett - Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Vergerné Vincze Csilla - PROHUMAN csoport Gergye Eszter - JB PRO QUALITY Kft. Erdeiné Bevíz Elvira - Miell Quality Kft. Hajcser Lívia - AQ Anton Kft. Fókás Gábor - Zalavíz Zrt. Farkas Olivér - Zalaszám Informatika Kft. A következő találkozó várhatóan szeptemberben lesz, vendéglátónk az AQ ANTON Kft. meghívására. A HR-Café nyitott, várjuk az érdeklődő szakembereket.
Bővebben >>>

Meghívó - 5. Zalaegerszegi HR-Café

2016. május 11.
Zalaegerszeg Felsőfokú Oktatásáért Közalapítvány Karrier Iroda és Diákcentruma nevében tisztelettel meghívjuk Önt a következő 5. Zalaegerszegi HR-Café találkozónkra! A rendezvény időpontja: 2016. május 18. szerda, 9.30 óra Munkareggelink helyszíne: Zalai Hírlap Szerkesztősége Zalaegerszeg, Ady u. 62. Néhány mondat gondolatébresztőnek: - Munkáltatói brand - Szakember hiány - Megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatása Vetítési lehetőség a rendelkezésre áll! A részvételről visszajelzést kérünk 2016. május 13-ig a karrier@zalaegerszeg.hu e-mail címre!
Bővebben >>>

HR Asztal - Karrier Nap

2016. május 11.
A ZFOK Karrier Iroda és Diákcentrum meghívására az I. Zalaegerszegi Egyetemi Napokra programmal készült a Zala Megyei Kereskedelmi és Ipar Kamara Europe Direct irodája, a Zala Megyei Esélyteremtési és Önkéntes Ház, a PROHUMÁN csoport. A karrier délelőttön a standoknál hasznos információkat kaphattak a fiatalok az önéletrajz és a motivációs levél írásáról, hogyan készüljenek állásinterjúra, hogyan kell megpályázni egy álláshirdetést. Az Europe Direct iroda munkatársa tájékoztatást adott az Európai Unióban való álláskeresésről. A Karrierjósda „boszorkánya” személyiségtesztekkel is segítette az álláskeresést. Nagy sikert aratott a hallgatóknál. A PROHUMÁN csoport munkatársai már elhozták a nyári diákmunka lehetőségeket. Regisztrálni is lehetett náluk. A karrier Iroda standjánál az ERASMUS+ pályázati lehetőségeket is megismerhették a fiatalok. Bemutattuk az iroda szolgáltatásait, regisztrálni is lehetett. 11 órától Bajor László, a FLEX HR igazgatója tartott nagyon érdekes előadást az állásinterjúk menetéről, buktatóiról. Ismertette a fiatalokkal, hogyan készüljenek fel, mire számíthatnak az ilyen találkozókon. Sok hasznos információt megtudhattak a hallgatók az előadás során. A standoknál lehetőség volt pontokat gyűjteni. A rendezvény végén a pontgyűjtők között egy 8 colos tabletet is kisorsoltunk. Ezúton gratulálunk a nyertesnek, Hári Bencének, a Pannon Egyetem MK Mechatronikai Képzési és Kutatási Intézet Zalaegerszeg hallgatójának.
Bővebben >>>

Összefogás a Zala Megyei Kórház Onkológiai Osztályáért

2016. május 10.
[embed]http://www.youtube.com/watch?v=45hYS8kdvaE[/embed] Az áprilisi I. Zalaegerszegi Egyetemi Napok keretében a helyi felsőoktatásban tanulók a város polgáraival összefogva jótékonysági futást rendeztek. Az egyetemisták a Zala Megyei Kórház Onkológiai Osztályának munkáját támogatták azzal, hogy a nevezési díjakból befolyt összeg 100%-át az osztály Akarattal és Hittel Alapítványának ajánlották fel. Bogár Adriennel és Dr. Máhr Károllyal beszélgetett Kósi Zsolt az M1 Ma délelőtt című műsorában. Forrás: zegtv.hu
Bővebben >>>

Katasztrófavédelmi és polgári védelmi bemutató az I. ZEN-en

2016. április 25.
A hagyományokhoz illően a ZFOK Karrier Iroda és Diákcentrum meghívására idén a Főiskolás Fesztivál utódjaként immár az I. Zalaegerszegi Egyetemi Napok rendezvényen vettek részt a Zala Megyei Polgári Védelmi Szövetség és Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársai. A tűzoltók egy szerkocsival képviselték szervezetüket. A hallgatók kipróbálhatták a szirénát, a fecskendőt. Hasznos tűzmegelőzési tanácsokat is kaphattak a lánglovagoktól. A Polgári Védelem játékos formában mutatta be a felmenő rendszerű ifjúsági verseny feladatait. Megtudhatták a hallgatók, hogy mi a teendő pl. kitelepítés esetén, mi kell a túlélő csomagba, mik a veszélyességi anyagok bárcái. Látványos gyakorlati feladatok is voltak. Lépő talpakon a négyfős csapatok megtapasztalhatták, hogy milyen a csapatmunka. Kockákból a veszélyt jelző táblákat is kirakhatták. Puttonyos fecskendővel lőhettek a bohóc orrába is. Az elméleti kérdések sem maradtak el. A hasznos információk mellett sok mindent megtudhattak a tűzoltók és a polgári védelem munkájáról. Reméljük, jövőre újra találkozhatunk velük! További beszámoló itt!
Bővebben >>>

Állásbörze

2016. április 22.
A Zalai Hírlap szervezésében 2016. április 21-én, csütörtökön, 10.00-18.00 között ÁLLÁSBÖRZE lesz Zalaegerszegen a Városi Sportcsarnokban. A sok cég és a Szakképzési Centrum mellett a Zalaegerszeg Felsőfokú Oktatásáért Közalapítvány Karrier Iroda és Diákcentrum is várja az érdeklődőket. Mit is kínálunk? - Segítség önéletrajz és motivációs levél megírásában - Álláskeresési technikák - állásinterjúra való felkészítés - Hírlevélre feliratkozás - Diákmunka - ERASMUS+ pályázati lehetőségek Szolgáltatásaink ingyenesek! Sok szeretettel várunk minden érdeklődőt!
Bővebben >>>

Techtogether Junior Zalaegerszeg - verseny és pályaorientációs rendezvény általános és középiskolai tanulók részére

2016. március 9.
A Zalaegerszeg Felsőfokú Oktatásáért Közalapítvány az Autopro.hu autóipari üzleti szakportállal és a Mobilis Interaktív Kiállítási Központtal együttműködve 2016. március 3-án megrendezte a Techtogether Junior Zalaegerszeg versenyt, pályaorientációs rendezvényt általános és középiskolai tanulók részére. https://www.youtube.com/watch?v=iRz9j5vbUrQ Forrás: autopro.hu szakportál A verseny különleges lehetőséget biztosított a vállalatoknak, hogy megismerkedjenek a jövőjüket kereső fiatalokkal, kapcsolatokat építsenek velük és segítsék őket döntésükben. A verseny helyszínén a támogatóinknak kiállítási standot biztosítottunk és helyszíni reklám és egyéb média megjelenési lehetőséget szolgáltattunk részükre. A Techtogether Junior két korosztályos pályaorientációs verseny sorozatot annak érdekében hozták létre a szervezők (Autopro.hu és Mobilis Interaktív Kiállítási Központ), hogy az általános és középiskolás tanulók részére verseny környezetben, játékos formában mutassák be az előttük álló tovább tanulási és munkalehetőségeket. A szervezők ennek érdekében együttműködtek a helyi/ regionális önkormányzattal, oktatási intézményekkel és a régió elismert vállalkozásaival. A Zalaegerszeg Felsőfokú Oktatásáért Közalapítvány vezetősége úgy döntött, hogy együttműködve a rendezvény alkotóival megszervezi a versenyt támogatva ezzel a város felsőfokú oktatási intézményeit és vállalatait a továbbtanulók és az első munkahelyet választó diákok tájékoztatása érdekében. https://www.youtube.com/watch?v=QmeRcrXHpKs Forrás: Zalaegerszegi Városi Televízió Az elsősorban az általános- és középiskolák 7-12. évfolyamos diákjainak szóló egy napos rendezvényen a versenyzők és a látogatók egyaránt érdekes programokkal találkozhattak, megismerkedhettek a kiállító középiskolák, egyetemek és kiemelkedő iparvállalatok által nyújtott tanulási és munkalehetőségekkel. A rendezvényen a középiskolás diákok hatfős csapatokban versenyzőként, illetve látogatóként, az általános iskolás diákok látogatóként vehettek részt. A verseny programot a város/ régió felsőfokú intézményeivel és vállalataival együttműködve alakítottuk ki, felhasználva a korábban megrendezett győri verseny tapasztalatait is. A verseny során a diákok természettudományos és egyszerű műszaki kérdésekből összeállított online kvízjátékot oldottak meg, a helyszínen pedig kommunikációs feladatokat hajtottak végre és különböző helyszíni gyakorlati eszközökön versenyeztek. A helyszínen a középiskolák, felsőfokú intézmények és vállalatok kiállítóként is részt vettek. A versenyre 26 csapat jelentkezett (6 fő diák és kísérő tanár), Zala, Vas és Somogy megyéből. A versenyzőkön, szervezőkön kívül (kb. 250 fő), kb. 800-1000 fő látogató volt jelen. A programra 2016. március 3-án, csütörtökön reggel 9.00 órától délután 16 óráig került sor Zalaegerszegen, a Városi Sportcsarnokban (Zalaegerszeg, Stadion u. 3.)
Bővebben >>>

Út a felsőoktatásba - Zalaegerszegi Felsőoktatáis Fórum

2015. december 4.
2015. december 3-án „Út a felsőoktatásba!” címmel szervezett nyílt napot a Zalaegerszeg Felsőfokú Oktatásáért Közalapítvány a zalaegerszegi önkormányzat és a helyi felsőoktatási intézmények közreműködésével. Az idei tájékoztatóra mintegy 300 fiatal érkezett, nemcsak Zalaegerszegről, hanem a város 50 km-es körzetéből. A délelőtti program során a fiatalok az általuk kiválasztott felsőoktatási intézmény partner cégeit látogatták meg, ahol megismerhették az ott végzett munkát. A program 13 órától a BGE Gazdálkodási Kar nagyelőadójában és annak aulájában folytatódott. A felsőoktatási intézmények egy-egy standdal várták a fiatalokat. Hasznos információkhoz jutottak a képzésekről. Lehetőség volt a pontszámításra, illetve az információszerzésre, hogyan kell az elektronikus felvételit intézni. Az ebéd után Balaicz Zoltán polgármester ismertette Zalaegerszeg Megyei Jogú Város ösztöndíj lehetőségeit. https://www.youtube.com/watch?v=mC87h28zGYM Forrás: zegtv.hu
Bővebben >>>

KUTATÓK ÉJSZAKÁJA 2015!

2015. szeptember 27.
A zalaegerszegi főiskolák is csatlakoztak Európa legnagyobb tudományos rendezvénysorozatához, a Kutatók Éjszakájához! Négy helyszínen érdekes előadásokkal, tudományos projektekkel ismerkedhettek meg az érdeklődők. A PTE Egészségtudományi Kar Zalaegerszegi Képzési Központjában az előadásokon kívül egészségügyi állapot felmérést, elsősegélynyújtás módjait mutatták be a hallgatók. A Technológiai Centrumban tudományos projekteket, a hallgatók által készített Pneumobilt, a Forma autót nézhették meg a kilátogató vendégek. A NYME SKK Zalaegerszegi Műszaki Képzési és Kutatási Központ munkatársai érdekes és látványos fizikai kísérletekkel várták az érdeklődőket. A BGF Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg Generációk Kavalkádja címmel fogadta a látogatókat. Kvíz kérdések, kampusz érmék gyűjtése, Z generáció pénzügyi kultúráját, kódfeltörés várta az érdeklődőket. Generációs termelői piac és rock and roll party zárta a napot!
Bővebben >>>

Kutatók éjszakája 2015

2015. szeptember 10.
Örömmel jelentjük be, hogy az országos programsorozathoz csatlakozvan idén is megtartjuk a Kutatók Éjszakáját Zalaegerszegen! A látogatók számára minden program ingyenes. Várjuk Önt is a programokon! Forrás: www.kutatokejszakaja.hu  
Bővebben >>>

Nyári intenzív nyevvizsgára felkészítő tanfolyamok

2015. június 24.
Nyári intenzív tanfolyamok akkreditált nyelvvizsgáztató tanár irányításával, részeltfizetési lehetőséggel angol, német, francia, olasz és orosz nyelvből a Tankuckó Nyelviskola szervezésében.    
Bővebben >>>

Duális Hallgatói Fórum

2015. március 29.
2015. március 24-én ismét megrendeztük a Duális Hallgatói Fórumot. A rendezvényre meghívtuk Zalaegerszeg város középiskolásait, akik szép számban el is jöttek meghallgatni az előadásokat. Előadóink bemutatták a mérnök szakmát, és a zalaegerszegi műszaki képzést. Megismerhették a duális képzésben rejlő lehetőségeket. Információkat kaptak, hogy a főiskolán milyen tárgyakat fognak tanulni. A gyakorlati helyekről is beszámoltak az előadók. Az egyik előadás a „Factory X” versenyről szólt, amelyet a versenyben résztvevő tanulók mutattak be. Megismerhették a fiatalok, hogy a tervezéstől a megvalósításig milyen feladataik vannak a mérnököknek, szakembereknek. A sikeres projekt szakmailag is nagy fejlődést nyújt a hallgatóknak. Bemutatkoztak a Pneumobil és az e-Formula projektben dolgozó csapatok is. A mozgásszervi problémák fiatalkori kialakulásáról a PTE ETK oktatója, Császárné Gombos Gabriella tartott érdekes előadást. Hasznos tanácsokat is kaptak a fiatalok a sérülések megelőzéséről. A BGF Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg oktatási dékánhelyettese, Zsupanekné Dr.Palányi Ildikó „Az életre nevelünk - elmélet és gyakorlat összekapcsolása a duális képzésben” címmel tartott előadást.
Bővebben >>>

Gazdaság együttműködési lehetőségei a zalaegerszegi felsőoktatással

2015. február 25.
„Gazdaság együttműködési lehetőségei a zalaegerszegi felsőoktatással” címmel 2015. február 24-én szerveztünk konferenciát. A PTE KTK előadója, Gyarmatiné dr. Bányai Edit kutatási eredményeiről számolt be. Témája a járműipari beszállító cégek egészségközpontú szolgáltatási igényeinek mérése. Az NYME részéről az előadók a zalaegerszegi duális képzésben rejlő lehetőségeket, kihívásokat ismertették, illetve az egyetem K + F együttműködési javaslatait. A vendégek megismerhették a BGF GKZ duális képzésének jelenét és jövőjét. Az utolsó előadás interaktív módon a duális képzésről és a tudásmegosztás erejéről szólt.
Bővebben >>>

Zalaegerszegi felsőoktatás

2015. február 5.
A három zalaegerszegi intézmény, a Pécsi Tudományegyetem Egészségségtudományi Kar Zalaegerszegi Képzési Központja (PTE ETK ZKK), a Budapesti Gazdasági Főiskola Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg (BGF GKZ) és Nyugat-magyarországi Egyetem Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Kar Zalaegerszegi Képzési és Kutatási Központ (NYME SKK ZKKK) közös filmje. https://www.youtube.com/watch?v=gWZxrZec5Fo
Bővebben >>>

Felsőoktatási Fórum

2014. december 11.
A képzések magas színvonala, az oktatók szakmai felkészültsége és az ösztöndíj rendszer miatt is érdemes a zalaegerszegi felsőoktatási intézményeket választani. Ez mondta Vadvári Tibor alpolgármester azon a felsőoktatási fórumon, amelyen a diákok és szüleik hasznos információkat hallhattak a város intézményeiről. Vadvári Tibor úgy fogalmazott: Zalaegerszeg önkormányzata évek óta támogatja a hallgatókat a Befektetés a jövőbe elnevezésű ösztöndíjrendszerrel. [embed]http://www.youtube.com/watch?v=8pWkaUEoPxk[/embed] Az ösztöndíjrendszer új elemeként minden olyan diák, aki 400 pont feletti felvételi eredménnyel bekerül a Nyugat-magyarországi Egyetem mechatronikai mérnöki képzésére, további 35 ezer forint havi támogatást kap. Dr. Lukács Attila, a Nyugat-magyarországi Egyetem docense azt mondta: a hölgyeket és az urakat egyaránt várják. A fórumon a diákok hallhattak a Pécsi Tudományegyetem zalaegerszegi képzéseiről is. Szabó József, az intézmény igazgató-helyettese arra hívta fel az figyelmet, hogy az egészségügyben dogozó szakemberek esetében különösen fontos, hogy megfelelő empátiás készséggel rendelkezzenek. A BGF Gazdálkodási Karán a pénzügyi és számvitel, valamint a gazdaság-informatika mellett, olyan új képzések is indulnak, amelyek eddig csak Budapesten voltak elérhetőek- hangsúlyozta Lambertné Katona Mónika, a BGF zalaegerszegi Gazdálkodási Karának stratégiai dékánhelyettese. Az oktatók azt tanácsolják a fiataloknak, olyan pályát válasszanak, amely a szívükhöz is közel áll. Forrás: www.zalaegerszeg.hu [embed]http://www.youtube.com/watch?v=8eQ2gEDmlwQ[/embed] [embed]http://www.youtube.com/watch?v=XQlMPAiQ4xQ[/embed] [embed]http://www.youtube.com/watch?v=MgU6amddA9Y[/embed]
Bővebben >>>

Kutatók Éjszakája négy helyszínen

2014. szeptember 30.
A Kutatók Éjszakáján Zalaegerszegen négy helyszínre is ellátogathattak az érdeklődők. A programhoz csatlakozott a Nyugat-Magyarországi Egyetem Simonyi Károly Karának zalaegerszegi képzése, az egészségügyi főiskola, a BGF Zalaegerszegi Gazdálkodási Kara és a Technológiai Centrum is. Mind a négy intézmény a saját tevékenységeit és kutatásait mutatta be. A BGF Zalaegerszegi Gazdálkodási Kara idén negyedik alkalommal csatlakozott az országos kezdeményezéshez, hiszen fontos, hogy a karon folyó kutatásokat a nagyközönséggel is megismertessék. Idén a fenntartható fejlődést és az egészséges életmódot helyezték előtérbe. A kampuszon a nagyobbak a játékos vetélkedőkön szerzett érmékkel megvásárolhatták az öko piac termékeit, a kisebbek pedig pet-palackot horgászhattak és préselhettek. A Technológiai Centrum is már több éve résztvevője a Kutatók Éjszakájának. A látogatókat itt is gyerekbarát programokkal várták. A centrum legérdekesebb fejlesztéseit három teremben lehetett kipróbálni. A centrum egyik fejlesztése egy olyan egymásba illeszthető forma, amely akár kötőanyag nélküli építőanyagként is felhasználható lesz majd. Most a gyerekek kirakóként játszhattak vele. A rendezvény idén is sikeres volt, hiszen több százan voltak kíváncsiak az intézmények munkájára. [embed]http://www.youtube.com/watch?v=mDfiJHMQcx4[/embed] Forrás: www.zegtv.hu
Bővebben >>>