Kérjük támogassa adója 1%-a felajánlásával a Zalaegerszeg Felsőfokú Oktatásáért Közalapítványt! 18964549-1-20 Köszönjük!
© Katona Tibor
© Katona TiborIMG_3399© Katona Tibor

Ismét ünnepel a nagyvállalat

2017. március 1.

Jubilálók köszöntése, helyi alapítványok támogatása

Szűkebb környezetünkben jól ismert a Flex név, azaz a régió legnagyobb munkáltatójaként számon tartott Flextronics International Kft. A vállalat világszerte körülbelül 200 000, Európában több mint 25 000 munkavállalót foglalkoztat, hazánkban többek között a nyugat-magyarországi régióban Sárváron, Tabon és Zalaegerszegen működnek gyáregységek. Az elmúlt évben itthon a Flex vállalatok rendkívül jó évet zártak: minden telephelyen folyamatos a növekedés, a HVG 2016-ban kiadott toplistája alapján a 8. legnagyobb export-árbevételű magyarországi cég, a foglalkoztatottak létszáma pedig meghaladja a 10 000-et.

Mi a sikerük titka? Ezt néhány szóban megfogalmazni szinte lehetetlen. A professzionális szakmai háttér, az innovatív megoldások feltétlenül kiemelendők. A munkatársak tudása és tapasztalata nagyon fontos érték a vállalat számára, ezért munkavállalóikat minden eszközzel segítik tehetségük kibontakoztatásában. A nemzetközi háttérnek köszönhetően a vállalatnál korlátlan előrelépési lehetőséget kínálnak az ambiciózus kollégáknak, ösztönzik és támogatják szakmai, valamint személyes fejlődésüket. A belső pályázatoknak, különböző projekteknek, illetve pályakezdők részére indított programoknak köszönhetően minden munkatárs előtt nyitva áll a karrierút. A Flex nemcsak a folyamatos előrelépésben, hanem a vertikális karrier-programokban is partner, így azok is megtalálják a számításukat, akik nem vezetői ambíciókkal csatlakoznak a csapathoz. Új ötletek, fejlesztések kidolgozása jelentős támogatást élvez, a kollégák fejlődése az állandó szakmai képzéseknek köszönhetően biztosított. Nyári gyakorlatok, szakképzési programok, duális képzés – ezek a lehetőségek is mind adottak. A pályakezdőket gyakornoki és szakmai programokkal várják, ami egyenes út lehet egy jó állás megszerzéséhez. Új élethelyzetben is számítanak dolgozóikra – legyen szó kismamákról vagy megváltozott munkaképességűekről – és rugalmas munkalehetőséget biztosítanak számukra. Vitathatatlan, hogy jelentős eredményeket elérni csak egy csapatként, egy irányba haladva lehet. Hogyan? Egyrészt azzal, hogy a munkatársak számára innovatív, befogadó és ösztönző munkakörnyezetet biztosítanak. A nemzetközi háttér, a széleskörű szolgáltatások, a folyamatos fejlődési lehetőségek és a bővülő projektek pedig minden bizonnyal ösztönzően hatnak a munkavállalókra. A Flex hisz a közösség összetartó erejében, támogatja az őszinte és nyílt kommunikációt, előtérbe helyezi a csapatmunkát. A mindennapi munkavégzésben építenek egymás tudására, tapasztalatára. A családi rendezvények, valamint a vállalat által támogatott kulturális, és sportesemények igazi csapattá kovácsolják munkavállalóikat

Február 20-án, hétfőn Zalaegerszegen a Hevesi Sándor Színház adott otthont a Flex jubileumi rendezvényének. Hosszú évekre visszatekintő hagyomány, hogy a vállalatnál 5, 10, 15 és 20 éve folyamatos munkaviszonyban álló munkatársak, valamint a tavalyi naptári évben nyugdíjba vonult kollégák tiszteletére ünnepséget rendeznek: ezzel elismerve és megköszönve azt a nélkülözhetetlen és elkötelezett munkát, mellyel ők valamennyien hozzájárultak a vállalat eredményeihez, sikereihez. Lang János a vállalat alelnöke, aki maga is jubilált, 320 zalai kollégának gratulálhatott és nyújthatott át értékes vásárlási utalványt. A jubileumi ünnepség kereteiben Lang János a Flex Magyarország alelnöke a Flex Alapítvány 4600 USD értékű támogatását nyújtotta át A Nap Harmata Közhasznú Alapítvány képviseletében dr. Kovács Andrásnak. Az alapítvány, együttműködve a helyi Általános iskolával, mintegy harminc galamboki felső tagozatos gyermek támogatását, képességeinek fejlesztését, pályaválasztásuk segítését tűzte ki célul – a személyre szabott fejlesztéssel a lemorzsolódást kívánják csökkenteni. Emellett a vállalat 2000 USD összeggel támogatta a Zalaegerszeg Felsőfokú Oktatásáért Közalapítvány duális képzését – itt a fő cél az újszerű, sajátos, de mindenképpen előremutató képzési forma előnyeinek népszerűsítése középiskolás fiatalok számára egy tábor keretein belül.