Szakmai gyakorlati helyek

SZAKMAI GYAKORLAT A TENGERENTÚLON

Campus Mundi ösztöndíjjal nem csak Európába, de a világ bármely országába is kiutazhatsz külföldi szakmai gyakorlatra.

Ha kalandvágyó vagy és szeretnél egy olyan helyen munkatapasztalatot szerezni, amely alapjaiban tér el az európai környezettől, és kulturális sokszínűsége korábbról nem ismert, új impulzust tud adni, akkor ezt a lehetőséget neked találtuk ki!

Az Egyesült Államok például a legnépszerűbb úti célok közt szerepel a gyakornokok körében, mert bárhol is legyenek a világban végzés után, egy amerikai tapasztalatra minden munkaadó felkapja a fejét. Kitűnő ugródeszkát jelent az itt eltöltött gyakorlat a munkaerőpiacon, ugyanis túlzás nélkül állíthatjuk, hogy ez az ország képviseli globális szinten az egyik legversenyképesebb vállalkozói szektort is.

Bővebben a programról itt olvashattok.

Forrás: www.tka.hu


Gyakornokság az Európai Parlamentben fogyatékkal élők számára

Fizetett gyakornoki lehetőséget ajánl fogyatékkal élő emberek számára az Európai Parlament. Egyetemi végzettséggel vagy azzal egyenlő képzettséggel rendelkező, valamint felsőfokú végzettséggel nem rendelkező személyek is jelentkezhetnek. Az érdeklődők öt hónap időtartamú fizetett gyakornoki pozíciókra jelentkezhetnek, amelyek az Európai Parlament Főtitkárságának egyéb gyakornokságai és tanulmányi útjaival párhuzamosan kerülnek megrendezésre.
A program fő célja, hogy számos, fogyatékkal élő ember juthasson munkatapasztalathoz az Európai Parlamentben, és így lehetőséget kapnak az ott folyó munka jobb megismerésére.

További célok:
• Az egyenlő bánásmód alapelve az Európai Parlament egyik fontos alapköve, ezért az intézmény támogatja a fogyatékkal élők szakmai tapasztalatszerzését, így elősegítve az érintettek későbbi munkavállalását;
• A program által a gyakornokok előmozdítják a Parlament munkájának sikeré, és hozzájárulnak a munka- és kulturális környezet sokféleségéhez;
• A gyakornokok integrálása felhívja a Parlament dolgozóinak figyelmét a fogyatékosságra, illetve elősegíti a velük szemben jelentkező fenntartások, előítéletek kezelését.
A jelentkezés feltételei; a jelentkező:
• az EU egyik tagállamának vagy egy tagjelölt ország polgára
• elmúlt 18 éves;
• az EU valamelyik nyelvét kiemelkedő szinten beszéli, valamint jól megérteti magát egy másik nyelven is;
• korábban nem vett részt fizetett gyakornoki programban, illetve nem alkalmazta négy hétnél hosszabb ideig egyetlen európai intézmény vagy az Európai Parlament politikai csoportja vagy tagja.

A gyakornokokat havi juttatás illeti meg. A fogyatékossággal közvetlenül összefüggő egyéb kiadások térítésre kerülnek, azonban ez az összeg az ösztöndíj havi díjának 50%-át nem haladhatja meg. Amennyiben szükséges, a gyakornokokat a munkahelyen is elszállásolhatják annak érdekében, hogy munkájukat a leghatékonyabban végezhessék.

Határidők:
• 2016. október 15. (2017. március 1-jén kezdődő gyakornoki időszak)
• 2017. május 15. (2017. október 1-jén kezdődő gyakornoki időszak)

Forrás: www.eurodesk.hu
Fotó: internet