Kérjük támogassa adója 1%-a felajánlásával a Zalaegerszeg Felsőfokú Oktatásáért Közalapítványt! 18964549-1-20 Köszönjük!
DSC_0028
DSC_0056DSC_0028DSC_0025DSC_0009DSC_0006

Katasztrófavédelmi és polgári védelmi bemutató az I. ZEN-en

2016. április 25.

A hagyományokhoz illően a ZFOK Karrier Iroda és Diákcentrum meghívására idén a Főiskolás Fesztivál utódjaként immár az I. Zalaegerszegi Egyetemi Napok rendezvényen vettek részt a Zala Megyei Polgári Védelmi Szövetség és Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársai.

A tűzoltók egy szerkocsival képviselték szervezetüket. A hallgatók kipróbálhatták a szirénát, a fecskendőt. Hasznos tűzmegelőzési tanácsokat is kaphattak a lánglovagoktól.

A Polgári Védelem játékos formában mutatta be a felmenő rendszerű ifjúsági verseny feladatait. Megtudhatták a hallgatók, hogy mi a teendő pl. kitelepítés esetén, mi kell a túlélő csomagba, mik a veszélyességi anyagok bárcái.

Látványos gyakorlati feladatok is voltak. Lépő talpakon a négyfős csapatok megtapasztalhatták, hogy milyen a csapatmunka. Kockákból a veszélyt jelző táblákat is kirakhatták. Puttonyos fecskendővel lőhettek a bohóc orrába is.

Az elméleti kérdések sem maradtak el.

A hasznos információk mellett sok mindent megtudhattak a tűzoltók és a polgári védelem munkájáról.

Reméljük, jövőre újra találkozhatunk velük!

További beszámoló itt!