Kérjük támogassa adója 1%-a felajánlásával a Zalaegerszeg Felsőfokú Oktatásáért Közalapítványt! 18964549-1-20 Köszönjük!

Szakmai kirándulás márciusban

2019. március 24.

A zalaegerszegi Pannon Egyetem Mechatronikai mérnök hallgatóival és a Zalaegerszegi SZC Ganz Ábrahám Szakközépiskolájának diákjaival, összesen 30 fővel vettünk részt a győri Széchenyi István Egyetem Formula Student csapatának bemutatóján.

A Formula Student Nemzetközi Mérnökverseny egy versenysorozat, melynek célja egy olyan formula autó tervezése, kivitelezése és képzeletbeli piacra vitele, amelyet kizárólag egyetemi hallgatók valósítanak meg. A világ minden pontjáról érkező csapatok nemzetközi versenyek keretein belül mérkőznek meg egymással. Ezen világszerte megrendezett versenyeken egyetemistákból álló csapatok saját tervezésű versenyautóikkal mérik össze tudásukat, illetve prezentálják munkájukat a bíráknak. A Formula Student konstruktőri versenyeken a mérnöki szakértelmen túl egyéb szakismeretekre is szükség van a helytálláshoz, így a csapat felépítése is alapvetően két részre osztható. Egyrészről az autót meg kell tervezni, legyártani, összeszerelni, majd tesztelni és a versenyre felkészíteni. Ehhez a komoly elméleti tudás mellett a gyakorlati tapasztalat elsajátítása is elengedhetetlen. A 2016-os évtől kezdődően a szintén a Széchenyi István Egyetemen működő SZEngine csapat erőforrásával vágott neki a versenyeknek. Csapataik együttműködésének eredménye egy győri szívvel hajtott győri versenyautó! Mindez azonban nem működhetne a másik alappillér, a menedzsment részleg munkája nélkül, akik a pénzügyi háttér biztosításával, és egyéb háttérfeladatokkal foglalkoznak.

A nap további részében az Audi Hungaria gyáregységében tartott általános cégbemutatón vettünk részt.

Audi Hungaria Látogatói Központja gyárlátogatásának első részében a gyár fontosságáról szóló videós prezentációját mutatta be a kísérő személyzet: Az Audi Hungaria 1993 óta fontos tényezője a magyar gazdaság és Győr város fejlődésének – a vállalat a város életének szerves részét alkotja. A gyárlátogatás második felében a járműgyár prés – karosszéria – és összeszerelő üzemébe nyerhettünk bepillantást.

A szakmai kirándulásról a hallgatóság egyöntetűen pozitív véleménnyel számolt be.