Kérjük támogassa adója 1%-a felajánlásával a Zalaegerszeg Felsőfokú Oktatásáért Közalapítványt! 18964549-1-20 Köszönjük!
Techtogether_2017
Techtogether_2017

Techtogether Junior Zalaegerszeg 2017

2017. november 7.

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzatának közalapítványa, a Zalaegerszeg Felsőfokú Oktatásáért Közalapítvány az Autopro.hu autóipari üzleti szakportállal és a Mobilis Interaktív Kiállítási Központtal együttműködve 2016. március 3-án először rendezte meg a Techtogether Junior Zalaegerszeg versenyt, pályaorientációs rendezvényt általános és középiskolai tanulók részére. Ezt folytatva és bővítve, november 23-án ismét megrendezésre kerül az ügyességi verseny és karrier nap.

Az esemény különleges lehetőséget biztosít a vállalatoknak, hogy megismerkedjenek a jövőjüket kereső fiatalokkal, kapcsolatokat építsenek velük és segítsék őket döntésükben. Az elsősorban az általános- és középiskolák 7-12. évfolyamos diákjainak szóló rendezvényen a versenyzők és a látogatók egyaránt érdekes programokkal találkozhatnak, megismerkedhetnek a kiállító középiskolák, egyetemek és kiemelkedő iparvállalatok által nyújtott tanulási és munkalehetőségekkel. A rendezvényen a középiskolás diákok hatfős csapatokban versenyzőként, illetve látogatóként, az általános iskolás diákok látogatóként vehetnek részt.

A versenyprogramot a város felsőfokú intézményeivel és vállalataival együttműködve alakítjuk ki, felhasználva a korábban megrendezett győri verseny tapasztalatait is.

A verseny során a diákok természettudományos és egyszerű műszaki kérdésekből összeállított online kvízjátékot oldanak meg, a helyszínen pedig kommunikációs feladatokat hajtanak végre és különböző helyszíni gyakorlati eszközökön versenyeznek.

Egyúttal a programot a Karrier Nap keretében kiterjesztjük Zalaegerszeg Foglalkoztatási Paktuma és Zala Megye Foglalkoztatási Paktuma célcsoportjaira is, így álláskeresők, közfoglalkoztatottak és inaktív személyek érdeklődését is várjuk. Az összevont rendezvény szervezésében kiemelt szerepet vállal a Zala Megyei Kormányhivatal Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztálya, a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum és a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.

Reméljük, hogy minden korosztály számára tudunk megfelelő ajánlatokkal szolgálni a továbbtanulás és a munkavállalás terén.

A programra 2017. november 23-án, csütörtökön délelőtt10.00 órától délután 14 óráig kerül sor Zalaegerszegen, a Városi Sportcsarnokban (Zalaegerszeg, Stadion u. 3.)