Kérjük támogassa adója 1%-a felajánlásával a Zalaegerszeg Felsőfokú Oktatásáért Közalapítványt! 18964549-1-20 Köszönjük!
Névtelen-0
Névtelen-16Névtelen-1Névtelen-12Névtelen-13Névtelen-14Névtelen-15Névtelen-0

Szakmai kirándulás az AUTOMOTIVE HUNGARY-n – Összefoglaló

2019. december 19.

A kirándulás programja:

8:00 Indulás (Zalaegerszeg, Gasparich Márk u. 27.)

11:00 AUTOMOTIVE HUNGARY kiállítás (1101 Budapest, Albertirsai út 10.)

16:00 Indulás Zalaegerszegre

19:00 Érkezés Zalaegerszegre

Résztvevők:

58 fő gépész-tanuló a Zalaegerszegi Ganz Ábrahám Szakgimnáziumból

2 fő kísérőtanár

AUTOMOTIVE HUNGARY

Az Automotive Hungaryn idén megtekinthettük a járműiparra jellemző ágazatokat, amelyben megtalálhatók az elektronika, számítástechnika, szoftver-, gép-, műanyag-, üveg-, vegyipar, és kompozit ipar egyes elemei.

Az autógyárak részvételén túl kiállítottak az alkatrészgyártók, gyártási folyamatok és beszállítói szolgáltatások képviselői, gépjárműipari egységek és rendszerek-, üzemi gyártó berendezések gyártói, forgalmazói, rendszerintegrátorok, valamint az iparághoz kapcsolódó szolgáltatók képviselői.

Mindezen látnivalók tökéletesen illeszkedtek a Ganz Szakgimnázium gépész tanulóinak szakmai tananyagához, így a gyakorlatban is láthatták az elméletben tanultakat. A második, harmadik és negyedik évfolyamból összeválogatott csapat nagyon élvezte és tartalmasnak ítélte az itt látottakat, ezzel is tovább erősítve bennük az elkötelezettséget a műszaki életpálya iránt, főleg, a felsőfokú mérnöki továbbtanulásban gondolkodókat.

Kiállítóként szerepelt a Zalaegerszegi Mould Tech Kft által alapított motorversenyző csapat, a Vepp Racing Team, akik nagy örömmel fogadták a Zalaegerszegi diákokat.