Kérjük támogassa adója 1%-a felajánlásával a Zalaegerszeg Felsőfokú Oktatásáért Közalapítványt! 18964549-1-20 Köszönjük!

Kutatók Éjszakája négy helyszínen

2014. szeptember 30.

A Kutatók Éjszakáján Zalaegerszegen négy helyszínre is ellátogathattak az érdeklődők. A programhoz csatlakozott a Nyugat-Magyarországi Egyetem Simonyi Károly Karának zalaegerszegi képzése, az egészségügyi főiskola, a BGF Zalaegerszegi Gazdálkodási Kara és a Technológiai Centrum is. Mind a négy intézmény a saját tevékenységeit és kutatásait mutatta be.

A BGF Zalaegerszegi Gazdálkodási Kara idén negyedik alkalommal csatlakozott az országos kezdeményezéshez, hiszen fontos, hogy a karon folyó kutatásokat a nagyközönséggel is megismertessék. Idén a fenntartható fejlődést és az egészséges életmódot helyezték előtérbe.

A kampuszon a nagyobbak a játékos vetélkedőkön szerzett érmékkel megvásárolhatták az öko piac termékeit, a kisebbek pedig pet-palackot horgászhattak és préselhettek.

A Technológiai Centrum is már több éve résztvevője a Kutatók Éjszakájának. A látogatókat itt is gyerekbarát programokkal várták. A centrum legérdekesebb fejlesztéseit három teremben lehetett kipróbálni.

A centrum egyik fejlesztése egy olyan egymásba illeszthető forma, amely akár kötőanyag nélküli építőanyagként is felhasználható lesz majd. Most a gyerekek kirakóként játszhattak vele.

A rendezvény idén is sikeres volt, hiszen több százan voltak kíváncsiak az intézmények munkájára.

Forrás: www.zegtv.hu